Add floating follow and dashboar

Wednesday, 26 April 2017

Pertemuan

Assalamualaikum,

"Setiap pertemuan pasti akan ada perpisahan"

Aku sebelum ni tak berapa kisah, atau bersungguh sangat pun nak 見送り(hantar tengok?) rakan/senior yang nak berangkat daripada Jepun atau ke mana-mana yang lepas tu payah dah nak jumpa balik. Aku mengaku sebelum ni aku tak berapa rasa faedah nya pun. Tapi sejak sem ni, aku mula dengan 見送り senpai Malaysian paling otai tempat aku study sekarang, Ee dan kak Alia, then member foreigner saing sekali, Azra. Pastu, buatkan aku macam mula terbuka mata tentang 見送り ni. Lagi-lagi sebab Azra ni lain macam tau dia punya cara hargai friendship.

Masa time 見送り Azra, aku terlewat dan hampir tak sempat jumpa dia. Masa tu aku kayuh basikal laju-laju dan bila sampai kat station terus lari pecut(tak laju mana sangat pun la tapi). Rasa macam drama sangat ahaks. Dah hampir menangis dah, kalau lah tak sempat jumpa, konpem akan nangis punya. Tapi akhirnya sempat la huhu.

Benda-benda macam ni, yang mana kalau aku tak pi Jepun, dan encounter dengan orang-orang sebegini, mungkin aku takkan pernah tersedar akan kepentingannya pun.

Terima kasih Allah, aku selalu leka, selalu tak bersyukur. Tak perlu nak fikir dalam-dalam pun sebenarnya, banyak sangat nikmat yang Tuhan bagi. Cuma aku yang susah sangat nak nampak.

No comments:

Post a Comment