Add floating follow and dashboar

Sunday, 1 June 2014

AAJへようこそ!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah semalam kouhai (junior) selamat mendaftar. Tapi sedih sikit lah kot sebab sikit daripada kitorang. 66 camtu ah tak silap. Batch kitorang 74. Haih baru nak merasa jd batch paling sikit haha. Apa-apa pun harap ramai lagi yang akan menyusul.

Tahun ni macam lain sikit dgn tahun lepas sebab kitorang (bukan semua senpai, AJK dan sesiapa lg yang rajin nak tlg) kena sambut diorang, join orientasi, tnjkkan jalan pi AAJ bla bla etc. Tahun kitorang khabarnya takde pun cenggini. Aku taktau lah sebab aku mai lambat, memang kosong dah masa tu, khemah pendaftaran pun depa dah angkat huhu.


So semalam memang seharian 'bersama-sama kouhai kesayangan' (lewllss angat-angat). Aku taktau lah SESERI ada tak yg masuk. Depa pun kalau masuk bukan kenai aku tu. iols tak pemes ames pong.


Pastu malam tu adalah kena naik pentas introduce diri dan jawatan. Aku ni memang sebenarnya nerbes angat-angat bila duduk atas pentas (berdiri?) Serius, kaki ketor-ketor, mujur masa pegang mic tak bunyik sangat suara ketor tu kalau tak malu lah wehh. Hilang kemachoan iols. Ite akut angat angat senanya. Tapi yang slack aku lupa nak tanya ada tak yang pernah join Asasi Fast Track UPM sebelum ni. 非常に後悔した。


Maybe it's too early but idk I got this feeling that kouhai tahun ni maciam ada sikit lain maciam budi bahasanya. Aku cakap ini macam pasal aku dah tengok bebudak PASUM yang beberapa ketul kat KK11 ni. I mean it in a good way, though. Maciam sejuukkk mata mak memandang, sejukkk perut ibu mengandung ahakss. Aku harap 印象 ni tak salah ah dan berterusan sehingga ke akhirnya. Tak payah dipaksa, dihambat, diseret etc, bila masuk je waktu solat, ada le bebudak tu terpacak nunggu nak solat jemaah kat surau tu. Aku masa mula-mula masuk dulu takda terus 'pandai' ini macam. Bagus betul depa ni.


Apa-apa pun, good luck, 一生懸命頑張るぞ!一緒に人生に成功しよう! Fiddunya wal'akhirah. :D Insya Allah.


- 'Kak' Diyana yang comel

No comments:

Post a Comment