Add floating follow and dashboar

Friday, 7 March 2014

Cuti Sem

Assalamualaikum.

Pelik kan? Cuti kitorang kat AAJ memang lain sikit daripada universiti sebab kitorang ni baru asasi dan blablabla... haha. Maka Alhamdulillah kami telah selesai menjawab Peperiksaan akhir Tahun Tahun Pertama (Kimatsu Shiken) pada Khamis, 6/3/14. Semoga Allah mengurniakan kami keputusan yang terbaik, yang akan membuat kami lebih dekat dengan keredhaan-Nya :) Cuti kali ni kira paling panjang, 3 minggu. Kenapa aku cakap camni? Pasai standard AAJ, cuti biasa paling lama seminggu....camtulah. 


Harini aku hampir merasakannya sabagai 'among the worst day ever' in my life. (Hm jahat tak bersyukur. Ambik batu hempap diri). Idk aku rasa macam banyak sangat benda aku buat tak kena, cermin mata hilang blabla..
Tapi, aku silap. Pasai aku pandang dari sudut negatif jaa. Sebenaqnya ada byk ja benda best hari ni. 

  • Ada Pertandingan Kanji King yang best sangat. Group aku pun macam. best.err sangat? 
  • Dapat hadiah dari Panitia Bahasa Jepun uhuks
  • Ada jamuan dari Idrus-sensei dan Fazian-sensei. Bersusah payah diorang. Sodapp lagi mantop! XD
  • Hazirah dan Hani teman aku pi korek tong sampah nak carik spek mata aku yg hilang. Alhamdulillah jumpa. Rupanya terbuang sekali dengan sampah surat khabar time jamuan. Akulah lalai sangat. Btw, thanks buddies :')
  • Kemudian kami SHOPPING di Masjid Jamek! Beli casing phone. Alas, after all this while my phone had been naked, finally menutup aurat you hewhew. Beli jubah juga, warna oren, khas untuk nyokab gue. Harap ibu pakai, walaupun warnanya bukan biru (pevret kale ibu) XD
  • Pastu, masa otw ke Masjid Jamek jumpa ex-TRACKERS FAST TRACK UPM, Mursyidah Zakaria, Fatin dengan Nurul Amalia. Macam excited gila aku siap ambik gambar bagai haha. Yelah, sekarang aku type entry ni pun tengah pakai baju UPM tau fuuhhhh *flips hair*
Kesimpulannya, jangan lah pandang yang negatif je ok, Diyana? *smiles* 

Start besok dua hari akan ada program dengan bekas pelajar AAJ yang sedang belajar di Jepun tapi balik untuk cuti (kot).  Kat air terjun mana entah, aku pun dah lupa haha. May Allah ease everything.

Camni ke rupa ayaq terjun yang kami nak pi esok? haha dalam mimpi


Eh jap, result SPM nak keluar bila eh? Lol aku pulak melebih nak cuak haha. Bukan apa, takut aku nanti leka, lupa pulak Angah nak ambik result. XD


Babai assalamualaikum peeps! 

No comments:

Post a Comment