Add floating follow and dashboar

Sunday, 12 January 2014

Kadang-kadang

Assalamualaikum.

"Kadang-kadang ada perkara yang lebih baik kita tak perlu tau,

Kadang-kadang ada orang yang kita tak perlu kenal dengan lebih rapat"

Sebab, takut dengan 'pengetahuan' tu akan memburukkan lagi keadaan dan buat kita lagi 'sakit', either physically or spirituality.
Takut bila dah tahu, akan tambah kebencian dan seribu juta zillion macam perkara negatif lain, yang tak diingini.

"Kadang-kadang ada masa kita kena diam, walau hati ni memberontak nak cakap juga. Sebab kita tau percakapan tu takkan bawa faedah pun.
Bahkan ada hadis Rasulullah yang maksudnya lebih kurang begini, "Sekiranya tiada perkara yang bermanfaat hendak diperkatakan, maka diam itu lebih baik". Wallahualam."

Hm. Aku ni suka bercakap. Suka sangat. Sampai kadang-kadang bila dah habis bercakap, bila ter flashback balik kata-kata tu, sendiri yang rasa malu. Sebab bendanya macam pointless dan 'kosong'. Macam tuje. Macam biskut kering. Apa pun takada. Jem pun tak ada. #eh
Astaghfirullah. Mulut ni memang nak kena babap *cmon dude, you were the one who used the mouth, it can't move itself lah, go babap yourself meh XD*


Last but not least,

"Kadang-kadang bila rindu tak perlu dicakap, sebab tau it will change nothing."

Sebab, . . . entahlah.


ps: Tetiba teringat sabda Rasulullah yang maksudnya roughly, "Dosa itu perkara yang meresahkan dan menggelisahkan hati dan kita takut jika ianya diketahui orang"

Good night peeps, assalamualaikum! (@^^)/~~~ \(~o~)/

No comments:

Post a Comment