Add floating follow and dashboar

Tuesday, 12 November 2013

Hati Wanita? + Doa Agar Dijauhkan dari Maksiat, insya Allah

Perempuan. Dengar cerita ada 1 akal 9 nafsu? Ooohhh.

Post yang ni bukan untuk berjiwang-jiwang karat mahupun silver atau emas. Sekadar mengupas tentang errr, wanita? (the title says it all -___-)


Perempuan ni senang terpengaruh kan?



Tak percaya?



Perempuan ni senang percaya kan?



Tak percaya?


Lelaki suka layan semua perempuan 'sama' lah sangat kononnya. Korang tak tau ke yang perempuan ni pun sebenarnya cepat perasan? Bukan perasan 'noticed' tapi perasaan 'full of oneself'......
Senang sangat jatuh hati. Jadi, jangan bagi ruang untuk semua tu terjadi. Ini tidak, dengan semua perempuan lah kau nak bersweet-sweet, bermanja-manja, euwwww. Tau lah boleh kahwin 4 der, tapi beragaklahhh haha.

Kepada golongan yang BAJET playboy macam ni, sunat lagi sekali nak? eloklah diberikan tazkirah dengan kadar yang segera agar tidak bertambah kronik penyakit ini. Ini serius.


 Tutup pintu-pintu yang boleh menjerumuskan ke arah keprasantanan golongan wanita yang comel-comel belaka ini (ehemmmm haha)


See, baru cakap tadi, tengok kan dah perasan? Perempuan. .....



Perempuan pun sama, kena amalkan langkah berhati-hati untuk elakkan dikelentong, dipermainkan dan dimakan hidup-hidup (cakap kat diri sendiri :D)
Yelahhh, kita jangan lah cepat sangat jatuh hati ke tersuka ke tercrush ke apa-apa lah. Steady and coooool je (susah kan nak buat? tau dah haha). Tapi nak seribu daya, takmau seribu dalih kata orang....

Kalau ada lah terdetik keprasantanan dalam jiwa raga baldi bakul kita, macam yang dah selalu didengar, istighfar banyak banyak banyak banyak. Astaghfirullahal'azim, astaghfirullahal'azim, astaghfirullahal'azim......
Pastu bayangkan yang perbuatan atau ayat 'beliau' yang membuatkan kita terperasan @ syok sendiri; bahasa kasaqnya, itu semua hanyalah perkara yang sama diperlakukan terhadap wanita lain. So, no need to feel special or anything hahaha (y)


Cuba juga sibukkan diri dengan buat sesuatu yang dapat membuatkan kita sibuklah pendek kata, supaya kepala hotak tu tak terfikir, teringat pada insan yang tak patut (ini nasihat berguna yang baru semalam aku perolehi daripada rakan onlineku, Anne-san; ありがとうね! >____<).
Sesuatu yang kita minat. So that we will be distracted.


Besides, try to treat everyone as friends. Je. Takda lebih-lebih. Fasa remaja ni memang, hormon tak balance lagi, tu yang macam ting-tong sikit itu kepala hotak. Anggap je semua ni 'permainan hormon', yang mana kalau kita berjaya harunginya tanpa tewas serta penuh bergaya, pabila sudah 'dewasa' kelak kita akan berbangga dengan rekod pencapaian diri sendiri. Weeeeeeee~


Jangan mudah sangat.... Kawan biar beribuuuuuuu. So, sementara masih muda, penuhkan dulu kuota kawan tu haha.


Di sini dikepilkan juga doa untuk amalan kita bersama-sama insya Allah





Kenapa aku sibuk sangat nak post pasal perempuan ni? 



Sebab...... Err, aku perempuan?

Muahhaha




No comments:

Post a Comment