Add floating follow and dashboar

Sunday, 10 June 2012

LOL

Assalamualaikum,




Ohhh, 昨日(8th June 2012) はドナルダックとガゼットの麗の誕生日。とてもおろかな、一部のファンとも私、葵さんの tweet を誤解して。。。

彼話して ”明日はドナルダックの誕生日”、我々は尋ね、”麗はドナルですか?” 彼のリプライは言う、すこし心配、人間と動物を区別することはできませんので。( ゚ Д゚)

事実こいつは同じの誕生日をシェア。。(*^▽^*)




お誕生日おめでとうございます、最高のギタリスト、麗!HappyBdayURUHA <3 <3 <3


また、今日は私はAnimation に GIF の FORMATを学べして。。

ほらこのEXAMPLE:



可愛いの葵さん!(^ω^)このは私のはじめて。




明日は、私はホステルに行きます。さよならみんな。またね! (*^3^)/~☆     Meet again in next few weeks。Insya-Allah 
.....φ(・∀・*) 

すべて stuffs に私のブログと人生をごめんね。>__<

Wednesday, 6 June 2012

Assalamualaikum,




To realize the value of One Year,
Ask a student who failed his or her SPM exams.
To realize the value of One Month,
Ask a mother who gave birth to a premature baby.
To realize the value of One Week,
Ask an editor of a weekly magazine.
To realize the value of One Day,
Ask a daily wage laborer who has six kids to feed.
To realize the value of One Hour,
Ask the lovers who are waiting to meet.
To realize the value of One Second,
Ask the person who survived an accident.
To realize the value of a One Millisecond,
Ask the person who won a silver medal in the Olympics.

--Unknown



DISCLAIMER: I am not the author of the text above.






Life nowadays indeed is a race against time. :)





But, do take lesson from it, onegai. :)

Monday, 4 June 2012

HIPOKRIT LETTEWWW?



Assalamualaikum,
Rambut sama blonde hitam, hati lain-lain. Depan punya baik pijak protozoa pun tak terhaemolisis, belakang dinasour bronchosaurus pun tempang jap kena pijak. Yaa, aku merepek. -..-
Ramai je antara kita yang mempunyai sifat sebegini, aku yang lemah pun kadang-kandang-kadang  selalu tak terkecuali.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Contohnya, aku akan hipokrit kalau cakap aku tak suka langsung dah visual kei dan dah berubah 100% ke arah pengabdian ke arah Islam. No mannn, I guess not yet. Nanti tetiba aku tulis balik entry pasal the GazettE-bla-bla dan sebagainya, ada pulak yang akan kutuk. Lol, macam la kau femes sangat pun orang nak kisah ==’ Memang, memang aku akan terus tulis, aku tak tipu. Cukuplah aku hipokrit selama ni.

TAPI, paling tak boleh tahan bila ada orang yang kutuk wanita Islam yang bertudung labuh HIPOKRIT. Kata sesetengah manusia ini, “Tudung labuh pun masih mengumpat jugak”, “Kitorang memang nampak luaran bolen macam ni tapi hati baik tau”. Bukan nak cakap apa tapi bukan ke hablumminallah wahablumminannas kan? Kalau setakat baik dengan manusia tapi . . . .
Bukan lah bermakna hubungan dengan manusia tak payah jaga.




sejuk perut mak dia :')




Hipokrit tak hipokrit bukan atas penilaian manusia biasa macam aku, kau, kau dan kau. (too much ‘kau’ to be written here XD)
At least mereka dah mampu mengatasi serangan bazooka pandangan mata-mata liar di luar sana.


p/s: kau tu bila lagi nak berubah, ディヤナちゃん? (speaking to myself)

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Sunday, 3 June 2012

Bersyukur :)


Assalamualaikum,


Benda ni memang selalu disebut-sebut sampaikan ada antara kita yang dah naik luak muak, betul tak? :D
Masalahnya benda nilah yang sama ada secara sedar atau tak kita semua, terutamanya aku ada abaikan dalam kehidupan seharian. Kadang-kadang kita tak sengaja ‘ter’mengeluh dan sebagainya.

. . . . . . . . . . . . . . . .

iklan darlie jap. Subhanallah cantiknya gigi dia kan? XD


Contohnya aku pernah mengeluh pasal hidup aku. Yela, takkan mengeluh pasal hidup Pak Awang lorong sebelah kott. Aku pernah stress pasal kawan aku. Dia ni nampak macam main-main tapi fuhhh keputusan periksa gempak gila babi nak mati. Mulalah dalam otak aku dok kutuk diri sendiri bodoh la, apa la. Dah tu member aku yang sorang lagi ni pulak, aku tengok dia happy dengan life dia, jalan sana, jalan sini, dedah sana, dedah sini, huhahuha, tuhh bak tang result dia pun tak kurang mantop jugak. Aku tak dengki dengan depa tapi aku rasa rendah diri. *Definisi dengki: iri hati dengan niat nak menjatuhkan. Alhamdulillah setakat ni aku tak dijangkiti penyakit PHD lagi. ;) Aku bangga sebab ada Melayu yang berpotensi kalahkan non-Malays aka non-Muslims kat sekolah aku TETAPI aku terasa bodoh jap plus diri aku yang ‘kerdil’ lagi lifeless ini. Duhh..

Jadi kawan-kawan, bagus ke perangai aku nih? *Mak Temah dok geleng-geleng kepala nampaknya kat hujung sana nuhh* Yee, aku sedar aku silap. Setelah ditarbiyyah oleh beberapa hamba Allah di pesbuk melalui status-status mereka yang membina (terima kasih Allah dan hamba-hambaMu yang baik). Sebab tu kita kalau masa hebat ke apa kena ingat ada orang lagi hebat, pastu kalau susah kena ingat ada orang lagi susah. Kalau nak nilai nikmat Allah tengok orang kat bawah kita, kalau nak nilai kehebatan diri sendiri tengok orang kat atas kita. :D

Aku kalau doa selalu nak cepat-cepat dapat. Aku tak pernah terfikir sepatutnya kalau nak bagi adil, aku nak doa terus dapat maknanya aku tak kisah kalau nak dosa yang bertan-tan aku buat selama ni Tuhan bayar cash, cenggitu ke? Adoyai mati aku weihh kalau betul Allah bayar cash semua. ==’

p/s: Korang pernah tak terdetik kat hati’ “Bajet bagus je minah ni nak tegur orang” kalau ada yang nasihat ke arah kebaikan? uh, okayy saja tanya. ;P


. . . . . . . . . . . . . . . .

Friday, 1 June 2012

Sentap jap?

Assalamualaikum,


Setelah sekian lama aku melibatkan diri dengan menatang-menatang alah alaf baru seperti Facebook, MySpace, Twitter, Blogger, Tumblr, Ameblo dan sebagainya lagi, barulah aku perasan satu perkara yang sepatutnya memberi tamparan hebat kepada diri aku sebagai salah seorang khalifah Allah di muka bumi ini.

 . . . . . . . . . . . . . .

Sebenarnya, aku banyak gunakan media-media yang disebutkan di atas untuk perkara keduniaan, boleh kata unsur-unsur the GazettE Islam langsung aku tak terapkan apatah lagi memulakan sebarang langkah mapan dalam menyebarkan syiar yang mulia ini.

Paling bagus pun takat aku retweet atau like je menda-menda yang ala-ala mengajak ke arah kebaikan gitu. Gaya tulisan aku pulak majornya menjurus ke arah minat aku yang fanatik mendalam, (segan nak type besar-besar. XD)  terhadap visual kei, the GazettE, bla-bla-bla . . . . . . . .  . . . .
Bila agaknya aku nak tulis sesuatu yang bermanfaat untuk tatapan semua? Tak lupa juga untuk kebaikan diri sendiri . . .  .


It's better late than never, betul tak? Mungkin aku kena mulakan sekarang, sebelum terlambat.


But please don't expect me to completely drop my passion in visual kei and j-rock things >.<