Add floating follow and dashboar

Tuesday, 1 January 2019

Ntah ler

Nak dijadikan cerita, walaupun dah masuk tahun last degree ni, still ada satu subjek yang kena repeat. Bukan repeat biasa, tapi repeat kali ke-3. First time ambik dapat 56, 2nd time ambik dapat 55 markah. Btw, kat Jepun markah lulus ialah 60, bawah pada tu kira fail.

Haritu baru dapat result mid term pastu rasa nak lempang diri sendiri sebab dapat markah lagi rendah daripada yang ambil sebelum ni. Padahal dah study dengan tutor soalan lepas, dan kalini keluar lebih kurang sama je soalan dengan yang tahun lepas. Nak kata aku salah hafal, tu exam yang boleh bawak masuk buku dengan nota so dah tulis semua untuk rujuk bawak masuk exam. Dah tahun ke-4 pun masih perlukan khidmat tutor and worse, dapat result lagi teruk daripada tahun lepas. Ntah la. Dah usaha, doa dan tawakkal. Belum cukup barangkali.

Kekadang aku rasa sensei tu memang saja nak sakitkan hati aku. Penat dah. Taktau nak buat macam mana lagi. Persetankan je la semua ni.

Sedang cuba cari hikmah dan fikir positif. Doakan.