Add floating follow and dashboar

Saturday, 17 June 2017

Green Grass

Salam Ramadhan fasa terakhir.

Tahun ketiga ber-Ramadhan di perantauan. Alhamdulillah.

Suatu hari di bilik komputer KKI, member Jepun aku (dia ni ada lah beberapa kali disebut dalam status FB aku, sayang sangat dengan dia dulu, tapi belakangan ni rasa makin menjauh), dia cakap, "Aku rasa hidup Yana sebagai student jauh lagi seronok daripada hidup aku."

Pastu aku terdiam. Tak tahu nak respon apa. Sengih kejap. Tapi dalam kepala aku, "You don't know how many times I'm thinking of su****e. You don't know my suffering."

Lepas tu aku terfikir, "Kenapa aku macam ni? Kenapa aku bajet macam aku lah orang yang paling sengsara dalam dunia?"

「隣の芝生は青い」
"The grass is always greener on the other side."

Bersyukurlah Diyana. Ingat lagi tak macam mana masa kecil time sekolah rendah dulu kau nak sangat pergi Jepun? Ingat tak macam mana kau dulu beriya sangat nak sangat pegang drum dan guitar at least sekali sebelum kau mati?


Bersyukurlah Diyana.

Tuesday, 30 May 2017

"Bulan Madu"

Berakhirnya bulan madu di bumi Sakura.

Human relations problems, overthinking.

Rasa macam aku ni invisible. Bagaikan melukut di tepi gantang. Ada menyemak, takda lagi bagus.




Friday, 5 May 2017

Drama

Assalamualaikum,

Cantiknya lukisan, macam gambar betul,
Cantiknya pemandangan, macam lukisan. 
Hidup yang penuh konflik, macam drama,
Drama yang penuh konflik, macam kehidupan.

Kelakar kan.

Btw,

Siapa pernah tengok drama Jepun yang bertajuk Operation Love(プロポーズ大作戦)?

Drama lama la, tapi aku sangat suka lagu yang keluar dalam drama ni iaitu "Ashita Hareru Kana" dan "Chiisana Koi no Uta".

Drama ni pendek katanya pasal lelaki yang balik ke masa lampau untuk dapatkan perempuan yang dia syiok. Langsung tak logik la tapi. Aku sakit jantung tengok drama ni sebab geram dengan dia yang pada pandangan aku, "tak menggunakan peluang dia untuk balik ke masa lampau dengan sebaiknya".

Sebenarnya dulu drama ni pernah disiarkan kat 8TV di Malaysia jam 15:00 hari Ahad. Masa tu aku kecil lagi, tapi dah start "gila Jepun". Tapi aku tonton drama tu lagi sekali, baru-baru ni juga. Aku dapat kesan perbezaan pendapat aku yang sekarang dengan dulu berkenaan ending drama tersebut.

Dulu: Nasib baik watak utama tu dapat akhirnya dengan perempuan yang dia nak sangat tu. Penat satu season drama cerita pasal dia undur masa.
Sekarang: Bukan main ada lelaki yang baik yang nak kat perempuan tu, dia pilih laki watak utama tu juga? Geram je rasa.

haha, tu je nak cakap.